Radyan Pergola Sistemi bağımlı veya bağımsız olarak 12 metre cephe ve 7 metre ileri açılım , açılımda ara dikme gerektirmeksizin 84m² alanı tek parça halinde kapatabilecek normda tasarlanmıştır.
Saatte 100 km/h hızla esen rüzgara mukaveme edebilen bu sistem, yağmura, güneşe aynı zamanda 30 cm kar kalınlığına karşı dayanıklı olarak tasarlanmıştır.
Kendinden taşıyıcılı ray profilleri 150x70 ölçülerinde olup tek modülde 7 metre açılım sağlamaktadır.Raylar yüksek taşıma kapasitesi hesaplanarak tasarlanmıştır.
Arka bağlantıda 80x80 veya 100x100 direkler ile desteklenmektedir.160x120 ebadındaki ön kısım yağmur oluğu olarak tasarlanmıştır.Burada biriken su 120x80 ölçüsündeki ön taşıyıcı direklere dağılım yaparak, gizli su tahliyesi sağlamaktadır.
Sistemde kullanılan alüminyum profillerin tamamı yüksek üretim normlarında imal edilmiştir.Elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır.Boyama sisteminde kullanılan elektrik akımı ,alüminyum ile boya arasında kuvvetli bir taşıyıcı görevi üstlenir.Bu akım alüminyumun boya ile bütünleşmesini , boyanın uzun yıllar kalıcı olarak kullanılabilmesini sağlamaktadır.Ürünler 200 ° ısıda boyanmaktadır.
Sistemin hareketi ; rayların içerisinde bulunan taşıyıcı arabalar ve triger kayışın birlikte hareketi ile sağlanmaktadır.6 tekerlekten oluşan taşıyıcı arabalar , triger kayışını çekici görevini üstlenmekte,triger kayışın içinde bulunan çelik tellerin sahip olduğu çekiş gücü ile birleşerek üstün bir gerilme sağlamaktadır.
Sistemde kullanılan fitil ve contalar tüm olumsuz hava şartlarında uygulama alanına su ve hava girişini engellemektedir.Fitiller kumaş ve raylarda , contalar ise taşıyıcı arabalarda bulunmaktadır.Bu detaylar sayesinde yağmura karşı koruma sağlanıp sızmalar maksimum düzeyde önlenmekte, sistemin düzenli bakımları yapıldığı taktirde uzun yıllar kullanılabilmektedir.
Sistemde kullanılan tüm bağlantı vidaları , cıvatalar ve pimler yüksek kalite paslanmaz çeliktir.

Leave a Reply